De psycholoog

Ik zal me even kort voorstellen:
mijn naam is Petra en ik ben zo'n 12 jaar psycholoog. Ik ben Psycholoog NIP en beschik over een LOGO-verklaring. Sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk. Ik houd mijn kennis up-to-date door regelmatig aanvullende scholingen te volgen zoals ACT en EMDR en ik heb kennis van CGT.
Ik ben daarnaast ervaringskundige op het gebied van fertiliteitsbehandelingen (IUI en ICSI). Inmiddels heb ik, na ruim 6 jaar en heel wat tegenslagen, samen met mijn man een gezonde dochter en zoon mogen verwelkomen. Door het doorlopen van mijn eigen traject en het zien van wat er allemaal mist qua psychologische begeleiding, is de wens ontstaan om mijn kennis en ervaring in te zetten voor dames en hun partners, die zich in eenzelfde situatie bevinden. Uit deze wens kwam in het najaar van 2020 FertiliPsy tot stand, waarbij ik alleen nog dames (en soms ook heren) zie die (binnenkort) een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. 

Werkwijze

Een onvervulde kinderwens, fertiliteitstraject en de bijkomende mentale problematiek is erg heftig, maar ook erg persoonlijk.
Het is geen onderwerp dat je ‘zomaar’ of met iedereen bespreekt. Het is dan fijn als je ergens terecht kunt waar je je op je gemak voelt.

Mijn aanpak wordt gekenmerkt door laagdrempeligheid en een persoonlijke aanpak. Hoewel mentale klachten niets zijn om je voor te schamen, staat bij mij privacy hoog in het vaandel. Daarnaast ben ik ervaringskundige. Je bent dus in gesprek met een professional die zowel professioneel als als mens begrijpt waar je het over hebt en waar je mee zit. De ervaring leert dat dit als prettig wordt ervaren door cliënten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ervaringskundigheid van een professional bijdraagt aan herstel van psychische klachten.

Hoe werkt het?

Nadat je je via de mail of telefonisch hebt aangemeld, voeren we een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we wat je vraag precies is en of je hiervoor bij mij terecht kunt. Als het klikt, maken we meteen een afspraak voor het intakegesprek. In het intakegesprek maken we verder kennis met elkaar, gaan we dieper in op je hulpvraag en maken we samen een keuze uit diverse behandelingen. De vervolgafspraken zijn erop gericht om toe te werken naar de gestelde doelen en om ervoor te zorgen dat je ook echt vooruitgang ervaart, wat dat ook voor jou is.

Je kunt bij mij terecht voor losse sessies en volledige behandeltrajecten. In onze eerste telefonische kennismaking wordt duidelijk wat het beste past, ook afhankelijk van de vergoeding of niet. Alle sessies vinden online plaats, in een beveiligde omgeving. Handig! Zo kun je in de vertrouwdheid en privacy van je eigen omgeving aan de slag en heb je geen reistijd of -kosten. Afspraken worden in overleg gepland en ik ben vrij flexibel. Sessies op zaterdagen zijn ook mogelijk (voor zover beschikbaar).

Verwijzing of niet?


Je kunt bij mij terecht met en zonder verwijzing van de huisarts. Om voor (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb je altijd een geldige verwijsbrief nodig. Vergoeding hangt daarnaast af van de specifieke klachten die je ervaart. Dit wordt duidelijk in het intakegesprek na aanmelding.
Wil je hier meer over weten?
Kijk dan eens op de pagina's 'Vergoede Zorg' en 'Onvergoede Zorg'
of neem contact op als je vragen hebt.