Zelf betalen

Je kunt er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen, bijvoorbeeld omdat je veel waarde hecht aan privacy. Alle informatie over je klachten, diagnose en het verloop van de behandeling blijft tussen jou en mij als behandelaar. Het voordeel hiervan is dat je geen verwijsbrief van de huisarts nodig hebt: de toegang tot de behandeling is laagdrempelig en je kunt vaak sneller terecht. Daarnaast vindt er geen gegevensuitwisseling met de zorgverzekeraar plaats.

Overigens wordt een groeiend aantal therapieën
sowieso niet vergoed door zorgverzekeraars.
Hierbij kun je denken aan relatietherapie,
behandeling van burn-out, rouwverwerking en
preventieve gesprekken.
De kosten voor deze behandelingen moet je sowieso zelf betalen.


Onvergoede zorg lever ik op 2 manieren:

1- Je kunt je direct bij mij aanmelden, door een mail te sturen naar contact@fertilipsy.com. In dit geval bedragen de kosten van een sessie voor 1 persoon van 45 minuten €95,- en €125,- voor een sessie voor 2 personen (60 minuten). Wil je in één keer 4 sessies voor 1 persoon afnemen, dan geldt een korting van €30,- (totaalbedrag €350,-, volledig vooraf te voldoen). Hiervan is de eerste sessie een intakesessie.

2- Via een samenwerkingspartner, Caredate:
klik hier voor mijn profiel en/of om je aan te melden.
De kosten van sessies via Caredate staan op mijn profiel vermeld.
Let op: soms is mijn profiel niet actief.
Je kunt je dan nog wel direct bij mij aanmelden (optie 1).

Iemand anders betaalt

In een aantal gevallen bestaat de mogelijkheid dat een werkgever of een andere instantie (zoals het UWV of de gemeente) de sessies (gedeeltelijk) betaalt.

- Stress bij het werk: in het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ kan een werkgever een speciaal programma gericht op stress en mogelijke burn-out beschikbaar stellen.
Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

- Re-integratie: ben je op het werk uitgevallen, dan is het in jouw belang en het belang van je werkgever dat je zo snel mogelijk terugkeert naar een gezonde en werkbare situatie. Vaak is een werkgever bereid om de kosten van een psycholoog (gedeeltelijk) te vergoeden. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

- UWV en gemeenten: deze instanties hebben vaak mogelijkheden om psychologische hulp (gedeeltelijk) te vergoeden.
Deze mogelijkheden wisselen per instantie.
Het beste kun je bij hen naar de mogelijkheden vragen.